dimecres, 23 de novembre del 2011

La mobilització popular atura per segon cop el desnonament d’un veí de Vilafranca



Més de mig centenar de persones s’han concentrat aquest divendres al matí, davant del número 9 del carrer Les Cabanyes (Barri de l’Espirall), per aturar per segons cop el desnonament d’un veí de Vilafranca. Després d’un matí de llarga espera i gran expectació informativa, a quart de 12 del migdia els jutjats han comunicat a la defensa del veí afectat que es suspenia de nou el desnonament. Durant tot el matí diverses patrulles dels mossos d’esquadra i agent de paisà han estat rondant la concentració de suport, però en cap moment ha aparegut la comitiva judicial i de l’entitat Bankia (antigament Bancaja) que havien de comunicat el desallotjament. Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que havia convocat ‘la concentració pacifica per aturar el desnonament’, s’ha animat a la gent a estar pendents per una nova citació que podria arribar passat un mes.

Manifestació fins a Bankia
Un cop desconvocada la concentració davant de l’immoble afectat, els participants s’han dirigit en manifestació fins el centre de Vilafranca on es troba situada una de les oficines de l’entitat financera Bankia, al carrer de la Parellada. Després d’un petit estira i arronsa amb els treballadors de l’entitat, els manifestants han accedit dins de les oficines i han exigit parlar amb el director. L’objectiu ha estat entregar una carta on es reclamava que l’entitat s’avingués a negociar la dació en pagament per tal d’aturar el conflicte. Un cop el director de l’entitat bancaria ha recollir la carta de forma certificada, els manifestants han abandonat les oficines i han desconvocat la concentració.

Aquesta ha estat la segona ocasió en la que s’ha aturat el desnonament d’aquest veí, el primer intent de desallotjar-lo de la seva vivenda va ser el passat mes de juliol. L’afectat no pot fer front als 900 euros mensuals d’una hipoteca que va subscriure amb l’entitat Bancaja per una valor de 80.000€, amb els que va comprar la casa en la que viu des de fa sis anys. Actualment es troba a l’atur i només percep els 400€ de la renda mínima d’inserció.

Font: somvilafranca.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada