dimarts, 15 de novembre del 2011

Es Convoca una concentració per aturar el desnonament d’un veí de Vilafranca

L’Alí, un veí de Vilafranca del Penedès, ha rebut una segona ordre de desnonament després que el passat mes de juliol una concentració impedís que fos desallotjat de casa seva per no poder fer front a l’hipoteca. La nova ordre de desnonament esta prevista per el proper divendres 18 de novembre a les 10:30 del matí i per aquest motiu la recent constituïda Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca del Penedès ha convocat una concentració davant de casa seva. La plataforma ha convocat la concentració a les 9 del matí davant de l’immoble situat número 9 del carrer de Les Cabanyes (al barri de l’Espirall) i l’objectiu de l’acció és impedir de forma pacifica el desallotjament.

El veí afectat per l’ordre de desnonament no pot fer front als 900 euros mensuals d’una hipoteca que va subscriure amb l’entitat Bancaja per una valor de 80.000€, amb els que va comprar la casa en la que viu des de fa sis anys. Actualment es troba a l’atur i només percep els 400€ de la renda mínima d’inserció.
Des de que va començar la crisi econòmica milers de catalans han hagut de deixar la seva casa perquè han estat incapaços de pagar la hipoteca o el lloguer a què es van comprometre quan les coses anaven millor. Des del començament de la crisi econòmica els desnonaments s’han disparat a Catalunya. Del 2007 al 2010 s’en van produir 40.000. Els procediments de desnonament sol·licitats davant els jutjats de l’estat espanyol van assolir un nou màxim històric el segon trimestre de l’any en pujar a 16.464, un 21,2% més que en el mateix període de l’any anterior, segons dades del Consell General del Poder Judicial espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada