dijous, 19 de gener del 2012

Ple municipal 18 de gener

Al ple d'ahir, amb els vots a favor de CiU i PSC-GIR i només en contra de Més Poble CUP i ERC, va aprovar la verificació del Text Refós del POUM. D'aquí uns mesos ja serà d'aplicació però encara trigarem un temps perquè el text s'ha de revisar per la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat. Del text original, a la zona industrial s'ha rebaixat l'edificabilitat i s'han afegit algunes zones verdes de titularitat municipal, s'ha rebaixat també el nombre d'habitatges en total, i algunes modificacions més que s'han de tenir en compte per desenvolupar el POUM, i redactar cada pla d'actuació parcial.

Des de la nostra candidatura, lamentem que al final aquest POUM hagi prosperat. Entenem que el marc que defineix el desenvolupament de Riudebitlles durant els propers 15 anys, s'hauria d'haver consensuat entre les formacions polítiques del consistori i la resta d'agents polítics i socials de poble. El procés de participació del POUM va ser escàs i pobre. El govern format per PSC-GiR i CiU no va estar a l'alçada de la situació i va tirar pel dret aprofitant la majoria plenària. No es va generar el mínim debat necessari que correspon a la redacció d'un projectes d'aquestes característiques, i es van prendre decisions no suficientment consensuades ni consultades amb la població. A partir d'ara, quan ja disposem del redactat definitiu caldrà estudiar-lo profundament i desenvolupar només el que sigui estrictament necessari, això sí, amb processos de participació que serveixin per escoltar la població. Només esperem que la conjuntura econòmica actual serveixi per aturar (encara que sigui de forma parcial) aquest POUM basat en unes normes subsidiaries hereves del passat i sense contemplar un model de desenvolupament realment sostenible i equilibrat amb el territori.

També el ple d'ahir, va aprovar la moció presentada de MP-CUP conjuntament amb l'associació animalista Libera per acordar la prohibició a Riudebitlles de la instal·lació de circs amb animals. La moció va prosperar amb els vots a favor de PSC, ERC i MP-CUP. CiU es van abstenir. Si ve és cert que de forma directa, el govern no permetia la instal·lació d'aquests circs, amb aquesta moció no només formalitzem aquest acord sinó que també fem un crit en la defensa dels drets dels animals.

Per acabar, la moció per declarar municipi republicà i moralment exclòs del domini de la monarquia espanyola, no es van acceptar les nostres esmenes (rebutjades per CiU i PSC) i d'aquesta manera Riudebitlles es va declarar només municipi Republicà.

Des de la nostra agrupació política intentarem tornar a la càrrega amb aquest tema.

Ens veiem al carrer!

Més Poble - CUP

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada