dimarts, 26 de juliol del 2011

Diagnosi del mercat de treball a Catalunya

Us adjuntem aquest enllaç, amb informació interessant del Departament d'empresa i ocupació de la generalitat.

La diagnosi, elaborada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el gabinet tècnic del Departament d’Empresa i Ocupació, analitza l’evolució del mercat de treball de Catalunya des de l’any 2007 fins a la fi de 2010 per quantificar els efectes de la crisi en termes d’ocupació perduda i atur en general.

 A destacar del document;

"El 52,7% eren homes i el 47,3% eren dones. Des de l’octubre de 2008, el nombre d’homes aturats supera el de dones, quan tradicionalment era el revés, fet que posa de manifest el major impacte de la crisi en els homes."

"Pel que fa al nivell de formació de les persones en atur, el 62% tenia un grau d’educació general, ja sigui educació secundària obligatòria o de batxillerat. Prop d’un 10% havia finalitzat els estudis primaris; un 8% havia fet programes de formació professional, i un 7% havia completat estudis universitaris."

"Les comarques amb una taxa d’atur registral més elevada el 2010 eren el Baix Penedès (25,2%), el Garraf (19,6%), el Baix Empordà (19,5%) i l’Anoia (19,4%)."

Aquestes dades ens serveix per apropar-nos a la crua realitat amb la que ens trobem, la situació actual no ajuda a l'optimisme i la política de retallades socials de la generalitat no servirà més que per agreujar aquesta situació. Haurem d'estar a l'espera tot i així per conèixer més detalladament l'Estratègia Catalana per l'Ocupació del 2012-2020, i valorar-ne políticament els detalls. Pel moment, seguir mobilitzant-nos i fer costat totes aquelles iniciatives de revolta popular que estan creixent al nostre país.

Salut i lluita!

Més Poble - CUP

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada